آنتی بادی‌های ضد تیروئید

تاریخ انتشار:۱۳۹۹/۱۱/۲۲
آخرین آپدیت:۱۴۰۰/۶/۳
آزمایش آنتی بادی‌های ضد تیروئید برای کمک به تشخیص و نظارت بر بیماری‌های خود ایمنی تیروئید و تشخیص این موارد از سایر اشکال بیماری تیروئید استفاده می‌شود.

اسامی مترادف

Thyroid AutoantibodiesAntithyroid AntibodiesAntimicrosomal Antibody Thyroid Microsomal AntibodyThyroid Peroxidase AntibodyThyroperoxidase AntibodyTPOAnti-TPOTBIIAntithyroglobulin AntibodyTgAbTSH Receptor AntibodyTRAbThyrotropin Receptor A

نام‌های رسمی

Thyroid Antibodies

چرا آزمایش انجام می شود؟

برای کمک به تشخیص و نظارت بر بیماری‌های خود ایمنی تیروئید و تشخیص این موارد از سایر اشکال بیماری تیروئید؛ همچنین برای کمک به راهنمایی در تصمیمات درمانی، از این آزمایش بهره برده می‌شود.

چه زمانی باید آزمایش انجام شود؟

  • هنگامی که تیروئید شما بزرگ شده باشد (گواتر) و یا سایر آزمایشات تیروئید مانند T3 کامل یا آزاد، T4 آزاد و TSH، اختلال عملکرد تیروئید را نشان دهد.
  • همچنین به همراه آزمایش تیروگلوبولین زمانی که پزشک معالج از آن به عنوان ابزاری برای نظارت بر درمان استفاده می‌کند.
  • به‌علاوه زمانی که مبتلا به اختلال تیروئید خود ایمنی شناخته شده باشید، به فواصلی که توسط پزشک توصیه می‌شود از این آزمایش استفاده می‌گردد.

نمونه مورد نیاز

یک نمونه خون که از ورید بازو گرفته شده است.

آیا برای انجام این تست به آمادگی خاصی نیاز است؟

خیر.

شرح آزمایش

اتوآنتی بادی‌های تیروئید آنتی بادی‌هایی هستند که وقتی سیستم ایمنی بدن به اشتباه اجزای غده تیروئید یا پروتئین‌های تیروئید را هدف قرار می‌دهد، ایجاد می‌شوند که منجر به التهاب مزمن تیروئید (تیروئیدیت)، آسیب بافتی و یا اختلال در عملکرد تیروئید می‌شود. تست‌های آزمایشگاهی، وجود اتوآنتی بادی‌های خاص تیروئید را در خون تشخیص داده و اندازه گیری می‌کنند.

تیروئید غده‌ای کوچک و پروانه‌ای شکل است که به صورت صاف در گلو روبروی نای قرار دارد. هورمون‌های اصلی تولید شده توسط آن، تیروکسین (T4) و تری یدوتیرونین (T3)، برای کمک به تنظیم میزان استفاده بدن از انرژی (متابولیسم) بسیار حیاتی هستند. بدن از سیستم بازخوردی استفاده می‌کند که در آن هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) تیروئید را تحریک می‌کند تا به میزان نیاز T4 و T3 تولید کند. این سیستم به حفظ مقدار نسبتاً پایدار هورمون‌های تیروئید در خون کمک می‌کند. وقتی آنتی بادی‌های تیروئید با این روند تداخل می‌کنند، می‌توانند منجر به بیماری‌های مزمن و اختلالات خود ایمنی مرتبط با کم کاری تیروئید یا پرکاری تیروئید مانند بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو شوند.

آزمایشات آنتی بادی تیروئید شامل موارد زیر است:

  • آنتی بادی تیروئید پراکسیداز (TPO)
  • آنتی بادی تیروگلوبولین (TGAb)
  • آنتی بادی‌های گیرنده هورمون تحریک کننده تیروئید (TSHRAb)، شامل ایمونوگلوبولین محرک تیروئید (TSI) و ایمونوگلوبولین مهاری اتصال دهنده تیروئید (TBII)

سوالات متداول